Home > Mediterrane tuin
Een bougainvillea op steel in zinken pot

Mediterrane tuin

Uitzonderlijke prijs: 35 €
Hoogte pot inbegrepen: 60 cm

Voorgesteld product 60 cm

Leveringsprijs: € 11,60

Ik voeg een geschenk toe:

Vanaf : € 35,00

Productbeschrijving

Een prachtige zomerplant!
Schenk dit prachtig zomers geschenk met deze mooie variatie van Bougainvillea op steel! U zal de sierlijkheid van deze kleine boom, waarvan de takken versierd zijn met een veelheid aan een fuchsia paarse schutbladen, waarderen. Deze zal goed staan op uw terras of in de tuin, en u zal lang genieten van de mooie bloei. Deze kleine boom wordt in een gekleurde zinken pot geleverd.

Hoogte pot inbegrepen: 60 cm

Onderhoudsadvies

Bougainvillea is een kleine, stevige struik met een bijzonder rijke bloei. Zijn weelderige bloei is spectaculair door de langdurigheid en de stralende kleuren. Hij kan worden ontpot of kan in een pot gehouden worden.
Om de plant te onderhouden, kan de bestemmeling best het volgende advies volgen:
  • In de volle grond: Net als alle tropische planten, houdt de Bougainvillea van warme temperaturen en overleeft hij geen vorst. Plant hem in goed gedraineerde grond met een mengsel van potgrond en tuingrond.
  • In pot: Kies hoogwaardige, lichte potgrond bestaand uit blonde turf. In de lente verpotten in een pot met een iets grotere diameter. Bescherm de plant net voor de herfst onder een veranda, achter een ruit of een schuifpui.
  • Expositie: Hij houdt bijzonder veel van warmte en een zonnige standplaats. In pot of in de volle grond heeft de bougainvillea een maximum aan zon nodig.
  • Begieten: Als hij in een spot staan, twee keer per week in water dompelen, laten uitlekken en terugzetten in zijn sierpot. In de volle grond en bij warm weer moet hij elke dag ruim begoten worden.
  • In de winter eist hij minder water.
  • In de zomer ongeveer twee keer per maand vloeibare mest voor bloeiende planten geven om de bloei te stimuleren. Aan het einde van de zomer minder bemesten en aan het begin van de herfst geheel stoppen.
Cache-pot inclusief
Cache-pot inclusief
Al onze planten zijn vergezeld van een cache-pot
Europese origine
Europese origine
Onze planten groeiden in Europa
Levering op vaste datum
Levering op vaste datum
24 uur in Nederland