Home > Japanse Tuin
Japanse Tuin

Japanse Tuin

Voorgesteld product 45 cm

Leveringsprijs: € 11,60

Niet meer leverbaar.

Ik voeg een geschenk toe:

Vanaf : € 55,00

Productbeschrijving

Japanse sfeer ! Bonsai van 8 of 10 jaar oud!
We hebben we onze inspiratie gehaald uit het land van de rijzende zon, toen we deze lieflijke 8 jarige of 10 jarige bonsai's 'ficus' toevoegden aan onze catalogus. Deze bonsai vraagt wel de nodige zorg en aandacht. Belangrijk is dat deze voldoende licht en water krijgt. Zorg ervoor dat de aarde waarin deze groeit vochtig blijft. Een origineel geschenk en een fantastische verrassing voor een plantenliefhebber! Verkrijgbaar in 2 maten:8 jarige voor 37 € en 10 jarige voor 55 €.

Onderhoudsadvies

Een bonsai voor binnen: ‘Ficus’ is een miniatuurboom. Bonsais zijn miniatuur-replica's van bomen die in de natuur groeien. De Japanse term bonsai betekent letterlijk: boom die op een blad groeit. Ze worden gebruikt om het huis, de veranda of de buitenruimtes (terras, balkon ...) te decoreren, afhankelijk van de soort.

Om optimaal te genieten van deze bonsai, volgt hier wat advies:
  • De ficus is niet bestand tegen vorst en moet naar binnen zodra de gemiddelde temperatuur onder 15 °C daalt.
  • Expositie:De ficus moet bij een zonnig raam worden geplaatst. Hij kan tegen direct zonlicht, maar niet tegen tocht en moet ver verwijderd staan van een radiator die de lucht uitdroogt. In de winter verliest de ficus 50% van zijn blad, dat in de zomer weer aangroeit.
  • Begieten: Leer de grond controleren door wat te krabben om te zien of de kluit nog vochtig is. De grond moet tussen twee gietbeurten meer of min droog worden. Bonsais hebben voornamelijk in de lente en de herfst bemesting nodig. Verminder het mesten in de zomer en stop het geheel in de winter om de boom te laten rusten.
  • Buiten: In de zomer kan de boom naar buiten als de temperatuur niet onder 15 °C daalt, dit zal hem goed doen.
Cache-pot inclusief
Cache-pot inclusief
Al onze planten zijn vergezeld van een cache-pot
Europese origine
Europese origine
Onze planten groeiden in Europa
Levering op vaste datum
Levering op vaste datum
24 uur in Nederland